Dzisiaj piątek więc bez mięsa. Jako że jest sesja nie robimy sami tylko wykorzystujemy jakieś mrożonki.
Zaczynamy od składników więc co trzeba:
- ryż z torebki,
- warzywka na patelnię,
- złote paluszki rybne frosta
- przyprawy według uznania,
- sos chili do ryżu od VIFON
Gotujemy ryż 15 minut, w międzyczasie na jednej patelni na wolnym ogniu smażymy Złote Paluszki Rybne Forsta a na drugiej Warzywka na Patelnię. Pod koniec smażenia warzywek doprawiamy według uznania.
Jako że warzywka powinny się poddusić to przykrywamy pokrywką. Dziadkowa pokrywka jest nieco oryginalna i dzisiaj dowiecie się jak ona wygląda :) Pokrywka jest za mała na moją patelnię więc bierzemy drewnianą łyżkę o długości większej niż średnica patelni i kładziemy ją na niej. A na tym pokrywkę :) Chociaż trochę pomaga w duszeniu warzywek.
Gdy mamy już wszystko gotowe układamy na talerzu i dodajemy do ryżu kilka kropel sosu chili od Vifonu. Zajadamy, więc smacznego!
Można sobie darować ryż i z samymi warzywkami zrobić
OdpowiedzUsuń