Pages - Menu

piątek, 25 października 2013

Pierś z kurczaka na bulionie

Dzisiaj 'lekki posiłek'. Pierś z kurczaka na bulionie z ryżem i warzywkami.



Co potrzeba:

  • pojedyncza pierś z kurczaka (chyba że więcej osób zechce spróbować)
  • woreczek ryżu
  • garść warzywek na patelnie.
  • pieprz, sól
Pierś z kurczaka GOTUJEMY na bulionie aż się zrobi miękka, bez wcześniejszego rozbijania. W drugim garnuszku gotujemy woreczek ryżu. Warzywka przygotowujemy na oliwie z oliwek aż staną się miękkie. Do smaku dodajemy sól i pieprz ziołowy.


Gdy pierś się ugotuje (potrwa to około 30-35 minut) układamy wszystko na talerzu. Choć na zdjęciu nie wygląda to zachęcająco ale naprawdę smakuje bardzo dobrze!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz