Pages - Menu

czwartek, 5 września 2013

Makaron Konfacela

Dzisiaj coś naprawdę dobrego :) Makaronik, przepis od znajomej. Zapraszam do środka.



Co potrzeba:

  • 2-3 serki topione (z krążka, najlepiej śmietankowy lub każdy inny według własnych upodobań)
  • makaron ( ja będę robił na makaronie spaghetti ale na świderkach również jest dobre danie)
  • mięso mielone
  • przyprawy
  • śmietana 18%
Makaron gotujemy według własnego uznania (jeśli lubimy rozgotowany to dłużej) i odstawiamy na bok.


Do rondelka wrzucamy serki topione i dolewamy śmietanę. Gotując mieszamy aż do jednolitej konsystencji (nie koniecznie serek musi się rozpuścić). 

Mięso mielone smażymy na patelni i doprawiamy do smaku.



Wcześniej ugotowany makaron wykładamy na talerz, dodajemy mięsko mielone i polewamy sosem z serków topionych. 

Jeśli lubicie brokuł to również do makaronu można dodać, wcześniej trzeba go ugotować i podzielić na malutkie różyczki.

Smacznego!

Już niedługo na blogu kurczadelki w naleśniku! 

1 komentarz:

  1. Fajnie jest sobie sera żółtego dorzucić :) niezdrowo ale jak smacznie

    OdpowiedzUsuń