Pages - Menu

piątek, 14 czerwca 2013

Piątek

Dzisiaj piątek więc bez mięsa. Jako że jest sesja nie robimy sami tylko wykorzystujemy jakieś mrożonki.



Zaczynamy od składników więc co trzeba:

  •  ryż z torebki,
  • warzywka na patelnię,
  • złote paluszki rybne frosta
  • przyprawy według uznania,
  • sos chili do ryżu od VIFON



Gotujemy ryż 15 minut, w międzyczasie na jednej patelni na wolnym ogniu smażymy Złote Paluszki Rybne Forsta a na drugiej Warzywka na Patelnię. Pod koniec smażenia warzywek doprawiamy według uznania.


Jako że warzywka powinny się poddusić to przykrywamy pokrywką. Dziadkowa pokrywka jest nieco oryginalna i dzisiaj dowiecie się jak ona wygląda :) Pokrywka jest za mała na moją patelnię więc bierzemy drewnianą łyżkę o długości większej niż średnica patelni i kładziemy ją na niej. A na tym pokrywkę :) Chociaż trochę pomaga w duszeniu warzywek.

Gdy mamy już wszystko gotowe układamy na talerzu i dodajemy do ryżu kilka kropel sosu chili od Vifonu. Zajadamy, więc smacznego!







1 komentarz:

  1. Można sobie darować ryż i z samymi warzywkami zrobić

    OdpowiedzUsuń